Teollisuus, infra, kaupunki ja maasto - sisällä ja ulkona

Droneinventoinnin asiantuntija

Altisense Oy tarjoaa droneinventointipalveluita teollisuuteen, kaupunkialueille, metsään ja muihin ympäristöihin - jo vuodesta 2016 alkaen. Toimimme valtakunnallisesti, ja tarpeen mukaan myös ulkomailla.

Droneinventointi ulkotiloissa

Käytössämme on Nordic Dronesin ammattitason dronelaitteistoja sekä sopivia sensoreita eri kohteille. Traficomin myöntämä Specific-luokan toimintalupamme niin tiheästi kuin harvaan asutuille alueille, sekä tarvittavilla turvajärjestelmillä varustettu kalusto mahdollistavat operoinnin laajasti erilaisissa kohteissa. Teemme 3D-malleja, ortokuvia, tilavuusmittauksia ja laajojen alueiden kartoituksia. Työkohteinamme on ollut mm. tehtaita, kaupunkeja, satamia, teitä, maa-aineksenottoalueita, metsäalueita ja peltoalueita.

Sisätilojen inventointi

Sisätilojen inventointi tapahtuu sveitsiläisen Flyabilityn valmistamalla Elios 3-dronella, joka on suunniteltu vaativiin mittauksiin, mallinnuksiin ja tarkastuksiin muun muassa teollisuudessa. Elios 3-drone on varustettu laserkeilaimella, 4K-kameralla ja lämpökameralla, seuraavassa muutamia esimerkkejä sen käyttösovellutuksista:

  • Voimaloiden, savupiippujen, säiliöiden ja putkien visuaaliset tarkastukset
  • 3D-kartoitukset ja -mallinnukset tehtaista, viemäreistä, luolista, kaivoksista jne.
  • Materiaalikasojen mittaukset 3D-pistepilven perusteella
  • Vaarallisten, saastuneiden ja likaisten tilojen kartoitukset

Elios 3-dronen etuja ovat datan tarkkuus ja objektiivisuus, sekä työskentelyn nopeus ja kustannustehokkuus: laitteen käytöllä voidaan lyhentää tuotantolaitosten huoltoseisokkeja ja saavuttaa siten merkittävää taloudellista hyötyä. Lisäksi laite auttaa parantamaan huoltovarmuutta, koska mahdolliset ongelmakohdat voidaan havaita ajoissa. Oleellisena hyötynä on myös työturvallisuuden paraneminen, koska vaikeisiin ja vaarallisiin tiloihin voidaan lähettää drone ihmisen sijasta.

Reflektanssilaatat

Lisäksi Altisense valmistaa korkealaatuisia, kalibroituja reflektanssilaattoja, jotka soveltuvat reflektanssianalyyseihin ja laitteiden kalibrointiin. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Yhteystiedot